Blomkålssuppe toppet med dild og sprød serranoskinke

Sådan gør du

  • 1 Kom citronolie i bunden af en gryde. Gryden skal stå på middelvarme på komfuret. 
  • 2 Skær løg og forårsløg i grove stykker og kom stykkerne i gryden. Tilsæt også hakket hvidløg. 
  • 3 Del blomkålshovedet i små buketter og kom buketterne i gryden. Gem lidt af blomkålen til topping. Krydr med spidskommen og røget salt i gryden. Rør det hele godt sammen.
  • 4 Tilsæt æblemost og kog det hele sammen i 15 minutter. 
  • 5 Imens grøntsagerne koger i gryden, sættes serranoskinke i ovnen ved 180 grader i fem minutter, eller til skiverne er sprøde. 
  • 6 Hæld lidt citronsaft og salt over de overskydende stykker af blomkål, du har lagt til side til topping. 
  • 7 Når grøntsagerne i gryden har kogt i 15 minutter, tilsættes citronsaft og fløde. Derefter blendes det hele sammen til en suppe. 
  • 8 Servér suppen i en varm skål. Top med frisk dild, blomkål og de sprøde skiver af serranoskinke. 
  • {{recipeDoneText}} Blomkålssuppe toppet med dild og sprød serranoskinke

Opskriften er udviklet af