Blomkålssuppe med hvide bønner og basilikumolie

Anne Larsen

Energiinformation

  • Protein 4 g.
  • Kulhydrater 10 g.
  • Fedt 3 g.
  • Energifor./ pers 502 kcal
  • Fedtenergi 33 %

Sådan gør du

  • 1

    Skyl og sæt bønnerne i blød i rigeligt vand på køl i 8 timer. Skyl dem og kog dem frisk letsaltet vand i 35 minutter. 

  • 2

    Skær blomkål groft og kom det i en gryde. 

  • 3

    Lav grønsagsbouillonen og hæld den over. 

  • 4

    Lad blomkålen sikre i 10 minutter. Kom bønnerne ved og lad dem koge med i 5 minutter. 

  • 5

    Riv parmesanosten. 

  • 6

    Blend suppen med parmesanost, salt, peber, lidt citron og smag til.

  • 7

    Hak basilikum meget fint og bland den med lidt citron, salt, peber og olivenolien.

  • 8

    Anret suppen i lune tallerkner og dryp persilleolien i. 

  • 9

    Servér med lunt brød til.

  • {{recipeDoneText}} Blomkålssuppe med hvide bønner og basilikumolie

Tip

Egentlig er det ikke nødvendigt med brød til denne suppe, fordi ’brødet’ er i suppen, i form af de hvide bønner. Ikke desto mindre er det hyggeligt med lunt brød til en varm suppe.

Opskriften er udviklet af