14-16 stk.

Sådan gør du

  • 1 Del blomkålen i små buketter.
  • 2 Hak løget.
  • 3 Skær baconskiverne i små tern.
  • 4 Svits bacon, blomkål og løg i olie på en pande 3-4 minutter uden at det tager særlig farve.
  • 5 Kom mælken i og kog op.
  • 6 Krydr med salt og peber.
  • 7 Kog blandingen et par min.
  • 8 Tag panden fra varmen.
  • 9 Rør æg, ost, hvedemel og bagepulver sammen.
  • 10 Rør kålblandingen i.
  • 11 Fordel dejen i 14-16 muffinsforme.
  • 12 Drys evt. sesamfrø over.
  • 13 Bag dem ved 175 grader på midterste ovnribbe ca. 35 minutter.
  • 14 Spis blomkåls-muffins varme, lune eller kolde.
  • {{recipeDoneText}} Blomkålsmuffins

Tip

Blomkålstips Lav en salat af blomkålsbuketter, spæde salater, smuldret fetaost og citronsaft dryppet over. Kog blomkålsbuketter møre i lidt bouillon. Mix det jævnt i en blender. Smag til med lidt creme fraiche, salt og peber. Server puréen til fisk eller kød. Blomkålsbuketter, radiser og agurkestænger er fine sammen som dip grønsager. Lav en dip af letmælksyoghurt rørt med hakket dild, salt og peber.

Opskriften er udviklet af