Energiinformation

  • Protein 5 g.
  • Kulhydrater 14 g.
  • Fedt 6 g.
  • Energifor./ pers 487 kcal
  • Fedtenergi 42 %

Sådan gør du

  • 1

    Skær blomkålen groft, kog den i 3 minutter i letsaltet vand med dryp af rapsolie. Dræn blomkålen, tag 1 dl af kogevandet fra.

  • 2

    Smelt smørret, kom mel ved og pisk godt, spæd med 1 dl kogevand og 4 dl mælk.

  • 3

    Pisk og lad sovsen simre et par minutter, jævne til en tyk sovs. Smag til med salt og peber. Lad sovsen afkøle.

  • 4

    Tænd ovnen på 175 grader. 

  • 5

    Del æg i blommer og hvider. 

  • 6

    Rør én blomme i den afkølede sauce ad gangen. 

  • 7

    Pisk hviderne stive med et nip salt. Vend hviderne med æggesaucen og blomkål. 

  • 8

    Smør en gratinskål med rapsolie, drys med rasp. Fyld den rå gratin i skålen, og drys øverst med rasp. 

  • 9

    Sæt gratinen i ovnen i en time.

  • 10

    Serveres med ristet rugbrød.

  • {{recipeDoneText}} Blomkålsgratin

Tip

Der er vigtigt, når æggene deles, at der ikke kommer noget som helst blomme med i hviderne, så kan de ikke piskes stive. Man kan smøre skålen med smør i stedet for rapsolie.

Opskriften er udviklet af