Energiinformation

  • Protein 1 g.
  • Kulhydrater 280.3 g.
  • Fedt 1.5 g.
  • Energifor./ pers 1143 kcal
  • Fedtenergi 1 %

Sådan gør du

  • 1 Skyl blåbærrene og lad dem afdryppe i dørslag. Kog dem med 2 dl vand. Lad dem koge godt ud. 
  • 2 Læg bærrene i en sigte med et sylteklæde, et stykke muslin, ostelærred eller et stykke stofble), eller hæld bærrene i en syltepose over en skål, hvis du har det helt store sylteudstyr.
  • 3 Lad bærrene dryppe godt af, gerne på køl natten over, det er i det sidste fra bærrene der er den pektin, der skal gelétere geléen. Idet der, i denne naturlige gelé, ikke anvendes geléteringsmidler. 
  • 4 Kog saften med 100 g sukker pr. deciliter saft. Kog og skum til saften tykner. 
  • 5 Lav ’geléprøven’, der går ud på, at komme en stor ske i den varme saft og løfte den op, så skal den sidste dråbe ligesom blive hængende på skeen. 
  • 6 Hæld geléen på rene glas: - rentvaskede sylteglas, der har været 15 minutter i 100 grader varm ovn. Luk glassene tæt. Stil dem køligst og mørkest i dit køkken. 
  • 7

    Holdbarhed

    Geléen kan holde sig i 6 måneder (minimum) uåbnet; åbnet 3 uger på køl.
  • {{recipeDoneText}} Blåbærgelé

Tip

At skumme vil sige, at man med en stor suppeske, eller en hulske fjerner det skum, der dannes i overfladen. Brug en skål med koldt vand ved siden af, til at dyppe skeen med skum, inden du skummer videre. Géle spises som tilbehør til kød-, fiske- og fjerkræsretter, og som pynt på kager. Prøv fx et kræmmerhus med flødeskum og en teskefuld hindbærgelé.

Opskriften er udviklet af