Blåbær-marengskys

Energiinformation

  • Energi pr. person 586 Kj
  • Energi pr. person 140 Kcal
  • Protein 5 %
  • Kulhydrat 58 %
  • Fedt 37 %

Sådan gør du

  • 1 Tænd ovnen på 110°. 
  • 2 Pisk æggehviderne med 2 spsk af sukkeret, til de er luftige og let seje. Fortsæt med at piske, mens resten af sukkeret langsomt hældes i hviderne, og pisk indtil hviderne har opnået marengskonsistens. 
  • 3 Kom 2 spsk marengs i en skål, og rør det hurtigt sammen med 1 tsk blåbærmarmelade – vend det forsigtigt i den øvrige marengs, der må gerne være striber i marengsen.
  • 4 Form 8-10 små toppe af marengs med en lille spiseske på en bageplade med bagepapir, og bag dem i ovnen i ca. 1 time og 15 min. Afkøl blåbær-marengskyssene på en rist.
  • 5 Pisk fløden til skum. Rør græsk yoghurt med flormelis og 1½ spsk blåbærmarmelade, og vend det sammen med flødeskummet.
  • 6 Kom hindbær i en skål, og drys dem med rørsukker. Lad bærrene trække indtil sukkeret er opløst – mos bærrene med en gaffel til en bær-sauce.
  • 7

    Anretning

    Flæk forsigtigt marengs-toppene, og fyld dem med blåbær-fløde og friske bær. Eller læg de fladere marengs på en tallerken, og kom creme og bær herpå og en marengs med flot top øverst.
  • 8 Servér dine marengskys pyntet med friske bær og hindbærsauce.
  • {{recipeDoneText}} Blåbær-marengskys

Tip

Prøv også at lave hindbær eller jordbærmarengs-kys, det smager skønt. Eller lav et miks af friske jordbær og rabarberkompot og brug det i cremen i dine marengs-kys.

Opskriften er udviklet af