Benløse fugle med rodfrugter, perleløg og mos

Sådan gør du

  • 1 Læg perleløg i vand i en time eller to og pil dem.
  • 2 Eller brug dybfrosne klargjorte perleløg.
  • 3 Skræl persillerod og gulerødder og skær dem i tændstiktynde stave.
  • 4 Skyl og tør persille.
  • 5 Pil de groveste stængler fra og hak resten.
  • 6 Skær bacon i tynde strimler.
  • 7 Skær kødet i tynde skiver (måske har slagteren allerede gjort det).
  • 8 Krydr med salt og peber.
  • 9 Fordel grønsagsstave, baconstrimler og persille over kødskiverne.
  • 10 Rul kødet sammen og bind for hver rulle med bomuldsgarn eller brug en kødnål.
  • 11 Er der grøntsager til overs, kan de kommes i gryden sammen med kødet.
  • 12 Vend rullerne i mel.
  • 13 Varm smør og olie i en gryde ved god varme og brun rullerne på alle sider.
  • 14 Læg perleløg, timian og hele pillede hvidløgsfed ved og ryst gryden let.
  • 15 Drys resten af melet over og ryst gryden, mens det bruner.
  • 16 Hæld æblemost, eddike og 1 dl vand ved, til det står halvt op om rullerne.
  • 17 Lad retten simre ved svag varme under låg ca. 45 minutter.
  • 18 Eller til kødet er mørt.
  • 19 Vend rullerne når halvdelen af tiden er gået.
  • 20 Skræl kartofler og selleri, skær dem i mindre stykker og kog dem møre i vand uden salt.
  • 21 Hæld vandet fra (gem 2 dl) og sæt gryden over igen.
  • 22 Lad selleri og kartofler dampe tørre, ryst gryden.
  • 23 Mos dem og rør kogevand, mælk og smør i til konsistensen er passende.
  • 24 Smag til med salt og peber.
  • {{recipeDoneText}} Benløse fugle med rodfrugter, perleløg og mos

Opskriften er udviklet af