Bearnaisesauce
Servering til -{{root.ingredientCurrent}} personer+

{{group.name}}

  • {{ingredient.amount}} {{ingredient.unit}}
    {{ingredient.name}}
    På tilbud i {{ingredient.note}}

Energiinformation

  • Protein 4 g.
  • Kulhydrater 1 g.
  • Fedt 50 g.
  • Energifor./ pers 555 kcal
  • Fedtenergi %

Sådan gør du

  • 1

    Beskrivelse

    Smelt smørret i en lille gryde med svag varme. 
  • 2 Vallen lægger sig på bunden, og når der senere skal arbejdes med det klarede smør, skal man undgå vallen.
  • 3 Skyl, tør og hak persille fint.
  • 4 Kom æggeblommer og hvidvinseddike i en gryde. Pisk, pisk – og pisk, mens der arbejdes for svag varme. Det skal være sådan, under hele processen, at når gryden løftes, så kan man lægge hånden på bunden. Pisk til der er en skummende, lidt cremet masse. I sidste del af denne fase piskes et nip salt med.
  • 5 Nu piskes der konstant, mens smørret hældes i gryden i en tynd, afbrudt stråle. Pisk til saucen er tyk og alt smørret er brugt. 
  • 6 Tag gryden af varmen, kom persille i og smag til med salt og peber. Synes man, at smagen er for syrlig, kan man runde den af med et strejf af florsukker.
  • {{recipeDoneText}} Bearnaisesauce

Tip

En bearnaise sauce er en lun sauce, ikke en varm sauce. Hvis uheldet skulle være ude, og saucen skiller, så kan man piske en spiseskefuld koldt vand i, og så vil saucen samle sig igen. Bearnaise sauce skal være ægte, altså smør, æg og eddike. Ellers er det ikke en bearnaisesauce. En bearnaise sauce er en meget fed ting, altså smør og æg. Men den hører til kategorien: lidt men godt, og kun engang imellem. Man kan anvende estragoneddike og man kan vælge frisk estragon som den friske krydderurt, i stedet for persille, eller et miks af persille og estragon.

Opskriften er udviklet af