Barbecue kyllingefilet med kartoffel-bønnesalat

Energiinformation

  • Energi pr. person 2233 KJ
  • Energi pr. person 531 Kcal
  • Protein 25 %
  • Kulhydrat 44 %
  • Fedt 31 %

Sådan gør du

  • 1

    Barbecue kyllingefilet

    Rør tomatpuré sammen med æblejuice, brun farin, Worcestershire-sauce, chili og 1 spsk olivenolie.

  • 2

    Pensel kødet med lidt af barbecue-marinaden og lad det trække i køleskab mens grillen startes op og kartoffel-bønnesalaten laves. Gem resten af marinaden til grillstegningen.

  • 3

    Kartoffel-bønnesalat

    Kog kartoflerne.

  • 4

    Nip stilken af bønnerne og kog dem i vand med salt i 4-5 min., så de stadig har lidt bid. Afkøl kartofler og bønner.

  • 5

    Snit radiserne i skiver og skær de kogte kartofler i halve eller i skiver.

  • 6

    Opvarm 2½ spsk olivenolie i en lille gryde. Tilsæt hvidløg, tag gryden væk fra komfuret og tilsæt citronsaft og persille.

  • 7

    Kartofler, bønner og radiser vendes sammen med hvidløgsmarinaden og krydres med salt og peber.

  • 8

    Grill kødet i ca. 6 min. på hver side til det er saftigt og gennemstegt. Pensl undervejs med resten af marinaden. 

  • 9

    Servér grillet barbecue-kyllingefilet med kartoffel-bønnesalat og brød.

  • {{recipeDoneText}} Barbecue kyllingefilet med kartoffel-bønnesalat

Tip

Hvis du bruger stegetermometer, skal centrumtemperaturen være 75 grader. 

Læg ikke kødet alt for tæt på gløderne, det kan give et brændt resultat. Hellere god afstand til gløderne og lidt længere stegetid.

Opskriften er udviklet af