Banankage gør sig særdeles godt som supplement til kaffen, på kagebordet eller til at stille sulten hos de små poder til børnefødselsdagen. Efter vores mening smager en banankage bedst, når den er svampet og fugtig, så vi har selvfølgelig lavet en opskrift på alletiders bedste og mest svampede banankage til alle jer.

Og ingen banankage uden indhold af store stykker dejlig mørk chokolade - så det har vi naturligvis sørget for, at der er rigeligt af. Vi håber i bliver glade for resultat. 1, 2, 3 - bag!   

Sådan gør du

  • 1 Sæt ovnen til 175°C.
  • 2 Pisk sukker og smør sammen med elhåndmixer til en luftig creme.
  • 3 Pisk æggene i ét efter ét.
  • 4 Bland mel, bagepulver og vaniljesukker sammen og rør blandingen i dejen sammen med mælken.
  • 5 Mos bananerne med en gaffel på en tallerken og rør bananmos og chokolade i dejen.
  • 6 Kom dejen i en smurt 1½ liters brødform.
  • 7 Bag kagen i 30-40 minutter.
  • 8 Stik midt i kagen med en strikkepind eller tandstik - sidder der ubagt dej på pinden, skal kagen bage længere.
  • {{recipeDoneText}} Banankage

Tip

Hvis ikke det er nok med lækre chokoladestykker indeni banankagen, anbefaler vi at i også bruger smeltet chokolade som glasur på kagen. Det er lige prikken over i'et for alle os chokoladeelskere.

Husk at banankagen helst skal være afkølet, når man hælder smeltet chokolade, eller en anden type glasur, udover den.

God fornøjelse.

Opskriften er udviklet af