Bananispinde med ansigter

Liv Martine
Disse bananis er efter min mening perfekte til enhver børnefødselsdag. Med de små ansigter lover jeg, at de bliver et hit hos børnene.... OG så er den næsten helt sund med bare banan og mørk chokolade.

Sådan gør du

  • 1

    Sukkerøjne

    Forbered øjnene først: Pisk æggehvider og flormelis sammen til en glasur. Kom 1/5 del af glasuren i en skål for sig og tilsæt sort konditorfarve. Kom herefter de to farver i to separate sprøjteposer og klip et lille hul i hver.
  • 2 Lav først nogle runde former med den hvide farve på et stykke bagepapir, og lav derefter pupillen. Lad dem tørre ved stuetemperatur i nogle timer. Dem der er tilovers kan gemmes i en lufttæt beholder til en anden gang du har brug for sukkerøjne.
  • 3

    Chokolade

    Først tempereres chokoladen: Kom din chokolade i en skål, der kan tåle at komme i mikroovnen. Start med varme chokoladen i 10 sekunder af gangen, tag den ud og rør rundt. Fortsæt indtil massen er ensartet og der ikke er flere faste chokoladestykker deri. 
  • 4 Herefter varmer du chokoladen i 5 sekunder af gangen og måler efter hver gang temperaturen, så den ikke overstiger den tilladte temperatur på 34 grader, og rammer den rette arbejdstemperatur på 32 grader. 
  • 5

    Bananis

    Skræl herefter dine bananer og del dem i to. Stik dine ispinde i enden af hver banan og dyb halvdelen af bananen i chokolade. Placér sukkerøjne på bananen og drys med det ønskede krymmel, mens chokoladen stadig er våd. 
  • 6 Læg dem på et stykke bagepapir, og lad chokolade sætte sig. Hvis du har travlt, så kom dem på frys i 5 minutter. 
  • 7 Tadaaa, så har du de lækreste sundere snacks som jeg er sikker på dine børn og ikke mindst du selv til elske! Server eventuelt sammen med en skefuld vaniljeis!
  • {{recipeDoneText}} Bananispinde med ansigter

Opskriften er udviklet af