Banancupcakes med karameltopping
Dejligt saftige cupcakes med en mild og frisk smag af banan og lime - toppet med tyk og blød karamel. Drys med havsalt og ekstra limeskal, så er lykken gjort.
Servering til -{{root.ingredientCurrent}} personer+

{{group.Name}}

  • {{ingredient.amount}} {{ingredient.unit}}{{ingredient.name}}{{ingredient.note}}
  • 1 Start med at lave toppingen. Kom dåsen med kondenseret mælk (hel og uåbnet) ned i en gryde, og fyld den med vand, til dåsen er helt dækket. Lad det hele småkoge over medium varme i ca. 3 ½ time. OBS: Det er meget vigtigt, at gryden ikke koger tør, så husk at tjekke, at der er vand nok, og fyld på, hvis dåsen blottes undervejs.
  • 2 Hæld det varme vand fra gryden, og fyld i stedet op med koldt vand, så køler dåsen hurtigere af.
  • 3 Tænd ovnen på 200/185 grader varmluft.
  • 4 Smelt smørret, og kom det i en røreskål sammen med de mosede bananer og vaniljekorn.
  • 5 Rør det godt sammen med et piskeris. Tilsæt imens æggene et ad gangen.
  • 6 Bland rørsukker, mel, bagepulver og salt i en skål.
  • 7 Rør det herefter i smørblandingen, til massen er glat og ensartet. Fordel dejen i 12-15 cupcakeforme.
  • 8 Sæt kagerne i ovnen, og bag dem i ca. 20 minutter, til de er let gyldne og faste.
  • 9 Pynt kagerne med karamel, havsalt, limeskal og servér.
  • Så er det spisetid! Banancupcakes med karameltopping

Tip

Brug mosede hindbær eller ribs i stedet for banan, og tilsæt 2 tsk. lakridsgranulat/pulver i stedet for limeskal/saft. Brug eventuelle rester af karameltoppingen som lækker pynt på is eller som dip til frugt.

Opskriften er udviklet af