Tomater får en dejlig koncentreret smag, når de bliver bagt.

Sådan gør du

  • 1 Pensl et lille ovnfast fad med lidt olie.
  • 2 Tænd ovnen på 200 grader.
  • 3 Skyl tomaterne, og skær dem midt over.
  • 4 Læg tomaterne i det ovnfaste fad med skærefladen opad.
  • 5 Pluk persillen af stilkene, og skyl den grundigt.
  • 6 Hak persillen fint, og kom den i en skål.
  • 7 Pil, og hak hvidløget.
  • 8 Kom det i skålen.
  • 9 Hak mandlerne, og kom dem i skålen.
  • 10 Kom rasp, olivenolie og æbleeddike i skålen.
  • 11 Bland godt.
  • 12 Fordel fyldet på de halve tomater.
  • 13 Sæt tomaterne i ovnen.
  • 14 Bag tomaterne i ca. 20 minutter, til fyldet er lysebrunt.
  • {{recipeDoneText}} Bagte tomater

Tip

Server bagte tomater med groft brød eller som tilbehør til en kød- eller fiskeret.

Opskriften er udviklet af