Bagte persillerødder med salsa

Fra bogen Almanak.

Sådan gør du

  • 1 Skræl persillerødderne, og skær dem i grove stykker. Kom rødderne i et ovnfast fad, og vend dem med eddike, hakket timian, rapsolie, salt og peber.
  • 2 Bag persillerødderne i ovnen ved 180° i 7-8 min., så rødderne bliver møre, men stadig har godt med bid. Tag rødderne ud, og lad dem køle af. 
  • 3 Lav nu salsaen ved at komme alle ingredienserne i en foodprocessor og køre dem til en grov dip. Smag til med salt, sukker og peber, og vend så salsaen med persillerødderne. Smag til sidst på det færdige resultat – måske skal der ekstra salt, peber, sukker eller eddike i. 
  • 4 De bagte persillerødder er godt tilbehør til lidt af hvert – især klassisk svinemad som medisterpølse, frikadeller, mørbradbøffer (herunder) og nakkekam, men de er også ret skønne til et stykke dampet fisk eller som (frokost-) tilbehør til charcuterie.
  • {{recipeDoneText}} Bagte persillerødder med salsa

Opskriften er udviklet af