Bagte kartofler med kødsauce af svinekød

Sådan gør du

  • 1 Bag kartoflerne i ovnen ved 200 grader i ca. 1 time, til de er næsten møre eller helt møre.
  • 2 Hak løg, gulerødder og bladselleri i meget fine tern.
  • 3 Kom baconternene i gryden og steg dem let gyldne.
  • 4 Kom grøntsagerne i og steg 2-3 minutter.
  • 5 Rør jævnligt.
  • 6 Kom kødet i og steg til det har skiftet farve.
  • 7 Tilsæt flåede tomater, tomatkoncentrat og bouillon.
  • 8 Krydr med oregano, timian, salt og peber.
  • 9 Kog saucen ca. 30 minutter under låg.
  • 10 Smag til med salt og peber.
  • 11 Gem den halve portion kødsauce.
  • 12 Stil den i køleskab et par dage eller frys den ned til senere brug.
  • 13 Skær et dybt kryds i kartoflerne.
  • 14 Kom 3-4 spsk kødsauce i hver kartoffel.
  • 15 Drys osten over.
  • 16 Sæt kartoflerne i ovnen ved 225 grader i ca. 15 minutter til osten er smeltet og gylden.
  • 17 Server resten af kødsaucen til.
  • 18 Vend salaten og de halve tomater i olien og server det til.
  • {{recipeDoneText}} Bagte kartofler med kødsauce af svinekød

Opskriften er udviklet af