Bagte grøntsager i gurkemejesauce

Her er en fyldig, flot og enkel hovedret med sommergrøntsager. Den kan også tilpasses andre sæsoner og indholdet i dit grøntskab. Retten serveres med quinoa, som stammer fra Andelsbjergene. Quinoa er utrolig næringsrig og smager meget dejligt.

Sådan gør du

  • 1 Skræl og rens alle grøntsager:
  • 2 Skær blomkål ud i dobbelt-mundfulds-buketter.
  • 3 Skær spidskål i lange smalle både.
  • 4 Skær squash i 3-5 store stykker i lange, grove og kreative former.
  • 5 Skær peberfrugt i lange tykke strimler.
  • 6 Skær fennikel i smalle både.
  • 7 Kom alle grøntsager i dyb gastrobakke.
  • 8 Varm kokosmælk op i gryde og smag til med gurkemeje, citronsaft, salt, sukker og cayennepeber.
  • 9 Vend grøntsager med gurkemejesauce, dæk gastrobakken med låg og sæt retten i ovn ved 200 oC i 45-55 minutter.
  • 10 Sæt en gryde med vand over at koge.
  • 11 Skyl quinoa og kom i det kogende vand sammen med salt.
  • 12 Lad quinoa småkoge i 12 minutter.
  • 13 Sigt vandet af quinoa og vend quinoa med citronsaft og finthakket persille.
  • 14 Tag grøntsagerne ud af ovnen og smag til med finthakket estragon samt evt. salt og citronsaft. Server med quinoa.
  • {{recipeDoneText}} Bagte grøntsager i gurkemejesauce

Tip

Du kan erstatte ovenstående grøntsager med porrer, grønne bønner, gulerødder og andre rodfrugter Vælg sæsonens grøntsager ud - gerne flere forskellige farver og strukturer. Pynt gerne quinoa med persille og citronskiver.

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier