Bagte græskar med pocherede æg

Sådan gør du

  • 1

    Skræl og skær græskarret i grove både og gnid dem med olie, hakket skalotteløg, hakket hvidløg, salt og peber.

  • 2 Pak dem i folie og bag dem ved 175 grader i 35-40 min.
  • 3 De skal være møre, men ikke for bløde.
  • 4 Varm jordnøddeolien op til det syder godt om en tandstik.
  • 5 Smid de vilde ris i– pas på, for det kan sprutte –og tag dem op, når de er puffede (Det er lidt som at lave popkorn).
  • 6 Lad dem dryppe af på lidt køkkenrulle og drys med salt, mens de stadig er varme.
  • 7 Kog vandet op med salt og eddike og hold det på kogepunktet – det må ikke bulderkoge.
  • 8 Slå æggene ud i hver sin lille kaffekop og læg/”hæld” det forsigtigt ned i vandet, et ad gangen.
  • 9 De skal ca. have 3 min., men mærk efter, om hviden er hård nok til at ægget kan flyttes uden at gå i stykker.
  • 10 Kunsten er at få hviden fast og blommen helt blød.
  • 11 Afkøl æggene ganske kort i koldt vand, så kogningen stopper, men så de stadig er lune.
  • 12

    Anretning:

    Anret græskar med de pocherede æg og drys med vilde ris.
  • {{recipeDoneText}} Bagte græskar med pocherede æg

Opskriften er udviklet af