Bagte æbler med marcinpanfyld

Sådan gør du

  • 1 Tænd ovnen til 225°C.
  • 2 Fjern kernehuset med en kugleudstikker eller en teske fra den ende hvor stilken sidder.
  • 3 Der med ikke kommer hul igennem hele æblet.
  • 4 Skær 5-6 snit i skrællen hele vejen rundt på hvert æble og stil æblerne i et ildfast fad.
  • 5 Ælt marcipanen grundigt sammen med farin, mælk og cognac til en ensartet masse.
  • 6 Hak valnødderne groft og bland dem i marcipanmassen.
  • 7 Fordel marcipanmassen i æblerne og bag dem 15-20 min i ovnen.
  • 8 Vaniljecreme: Skrab kornene ud af vaniljestængerne og rør dem sammen med fromage frais og sukker.
  • 9 Kom cremen i en pæn skål.
  • 10 Server æblerne straks de er bagt færdige med kold vaniljecremen.
  • {{recipeDoneText}} Bagte æbler med marcinpanfyld

Opskriften er udviklet af