Bagt torsk med spidskål og estragon

Opskrift af Ronny Emborg

Sådan gør du

  • 1

    Bagt torsk

    Torsken skæres ud i 4 stykker og krydres med salt og lægges i en bradepande. 
  • 2 Bradepanden filmes og stilles i en forvarmet ovn ved 60° i ca. 40 minutter.
  • 3 Spidskålen brækkes ud i blade, stilken skæres fra. Stilkene tilberedes i lidt saltet vand ved servering. Bladene udstikkes 28 stk.
  • 4 Sukkerærterne vaskes og varmes i let saltet vand ved servering.
  • 5 Ærterne pilles og lunes i let saltet vand ved servering.
  • 6

    Estragonolie

    20 små flotte blade estragon plukkes og gemmes til pynt.
  • 7 De resterende blade plukkes og blendes med olie og olien sigtes igennem et klæde.
  • 8

    Sauce

    Fiskefonden koges ned til det halve og fløden tilsættes og smørret blendes i. 
  • 9 Saucen smages til med salt og æbleeddike.
  • 10

    Anretning

    Torsken, spidskålstilkene, sukkerærter og ærterne lægges på. 
  • 11 Retten pyntes af med de udstukkede kålblade.
  • {{recipeDoneText}} Bagt torsk med spidskål og estragon

Opskriften er udviklet af