Bagt laks med knoldselleripuré, sprøde tern af persillerod

Sådan gør du

  • 1 Laksen krydres med salt og peber og placeres i et ildfast fad.
  • 2 Den skal først tilberedes 10 minutter inden serveringen.
  • 3 Knoldselleri og kartoffel skrælles og koges møre. Herefter moses de og røres med mælk og smør, krydres med salt og peber.
  • 4 Persilleroden skrælles og skæres i små tern, hvorefter ternene steges gyldne og sprøde i olivenolie på en pande og krydres med salt og peber.
  • 5 Persillen plukkes og blendes med hvidløg og olivenolie, og marinaden smages til med salt og peber.
  • 6 Tomaterne vendes med lidt af persillemarinaden.
  • 7 Laksen bages i ovnen ved 175 grader i 10 minutter.
  • 8

    Anretning:

    Anret den bagte laks med selleripuréen, de sprøde tern af persillerod, persillemarinaden og tomaterne.
  • 9 Drys lidt dild henover retten.
  • 10 Spis kogte aspargeskartofler hertil og en god grøn salat.
  • 11 Retten her kan serveres både som forret og som hovedret.
  • {{recipeDoneText}} Bagt laks med knoldselleripuré, sprøde tern af persillerod

Tip

Retten her kan serveres både som forret og som hovedret.

Opskriften er udviklet af