Bagt græskar med urter og hvidløg

Energiinformation

  • Energi pr. person 669 Kj
  • Energi pr. person 160 Kcal
  • Protein 9 %
  • Kulhydrat 49 %
  • Fedt 42 %

Sådan gør du

  • 1

    Tænd ovnen på 160 grader.

  • 2

    Halvér hokkaidoen, og skrab kernerne ud med en ske. Skrællen kan du sagtens lade sidde på, da den er tynd og fint kan spises.

  • 3

    Skær græskar, gulerødder og knoldselleri i grove stykker, og skær porren i 1 cm tykke skiver.

  • 4

    Hak hvidløget fint.

  • 5

    Bland grøntsager og hvidløg i et ildfast fad, og krydr med timian, olivenolie, salt og peber. 

  • 6

    Bag grøntsagerne i 45 min. til de er møre.

  • 7

    Drys de bagte græskar med fx. ristede græskarkerner, og servér dem som tilbehør til fx stegt kylling eller oksekød.

  • {{recipeDoneText}} Bagt græskar med urter og hvidløg

Tip

Bagt græskar kan også serveres som et selvstændigt grønt måltid med tzatziki og en god salat til.

Brug alle slags græskar og rodfrugter som rødbeder, persillerødder, pastinakker og søde kartofler.

Opskriften er udviklet af