Bagt græskar med sprød æble-rucolasalat

Energiinformation

  • Energi 430 Kj
  • Fedt 32 %
  • Kulhydrat 57 %
  • Protein 11 %

Sådan gør du

  • 1

    Halver hokaido-græskarret, skrab kernerne ud med en ske og kasser dem. Skræl græskarret, og skær det i både på ca. 1-1½ cm i tykkelse. Læg græskarstykkerne i et ovnfast fad, vend dem med olivenolie, citronsaft, chili, salt og timian, og bag dem i ca. 35 min. ved 185°.

     

  • 2

    Skær æblerne i små tern. Skyl og slyng salaten fri for vand. Pil og hak skalotteløget fint.
    Rør dijonsennep sammen med vand, salt, peber, æbleeddike og appelsinsaft.

  • 3

    Rist græskarkernerne på en tør pande, til begynder at poppe – kom dem på en tallerken, og krydr med salt og peber.

  • 4

    Vend æblerne sammen med sennepsdressing, skalotteløg og rucola, og drys salaten med ristede græskarkerner.

     

  • 5

    Anret de bagte græskarstykker med en skefuld græsk yoghurt og en god portion sprød æble-rucolasalat, og spis brød til.

    Server de bagte græskar som en vegetarisk frokostret eller forret.

  • {{recipeDoneText}} Bagt græskar med sprød æble-rucolasalat

Tip

De bagte græskar er et rigtig godt tilbehør til mange forskellige slags kød – fx stegt kylling eller en kotelet.

Opskriften er udviklet af