Bagt ananas med karamelknas

Dette er en total luksusudgave af en Københavnerstang. Og oven i købet med et syndigt drys karamelknas. Opskriften er udarbejdet for Savannah af Louisa Lorang.

Sådan gør du

  • 1 Skær skrællen af ananassen og skær den i 8 stykker på langs. Skær stokken fra og kassér den. Læg ananassen i et ovnfast fad.
  • 2 Riv citronskal og pres citronen over ananassen.
  • 3 Kom rom, vand, sukker vaniljekorn og vaniljestang ved og dæk fadet med et låg eller sølvpapir.
  • 4 Sæt det i en forvarmet ovn ved 175 grader og lad det bage i 35-40 minutter.
  • 5 Tag ananassen ud og lad både ananas og lage blive helt kold i køleskabet.
  • 6 Hak imens chokolade, peanuts og karamel groft og bland det sammen.
  • 7 Servér ananassen med lidt af lagen, is og karamelknas.
  • {{recipeDoneText}} Bagt ananas med karamelknas

Tip

Alkoholen fordamper under tilberedningen, men ananassen smager alligevel af rom. Er du ikke til det, kan du erstatte rommen af vand eller hyldeblomstsaft.

Opskriften er udviklet af