Vi laver to forskellige bagels. Deler dejen i to dele. Den ene vender vi med kanel og rosin. Den anden drysser vi med sesamfrø.

Sådan gør du

  • 1 Smuldr gær i en skål og rør ud i vandet. Kom olie, sirup, salt og lidt af melet i skålen og rør rundt. Tilsæt nu lidt mel ad gangen, indtil du har en god og blød dej. Ælt den godt. Dæk med film og lad hæve i 40 minutter.
  • 2 Sæt en stor gryde med vand over. 
  • 3 Del dejen i to. Del den ene del i 8 dele og rul til boller. Tryk fingeren ned i midten af bollen og form dejen til en ring. Kom nu et par ringe ad gangen ned i det kogende vand og lad dem koge 1½ minut.
  • 4 Tag op med hul-ske og læg på en bradepande med bagepapir. 
  • 5 Nu skal du ælte kanel og rosiner ind i den anden dej og gentage processen. 
  • 6 Læg alle bagels på en anden bradepande med bagepapir. Skal efterhæve i ca. 20 min. 
  • 7 Sæt varmluftsovnen på 200 grader. Pensl alle bagels med æg og drys de neutrale med sesamfrø. Bag bagels i 15-20 minutter. Afkøl på rist og server gerne lune.
  • 8 Fyld sesambagels med flødeost, røget laks og tynde skiver æble. Kanel og rosinbagels er gode blot med smør eller flødeost.
  • {{recipeDoneText}} Bagelsbrunch

Opskriften er udviklet af