Bagels med røget laks

Sådan gør du

  • 1 Rør gæren ud i vandet og tilsæt olie, sukker, salt og æg (gem en lille smule til pensling).
  • 2 Rør speltmel i, og tilsæt hvedemel lidt ad gangen, til dejen er glat og kan æltes på bordet.
  • 3 Ælt den grundigt med 200 tag, og stil den til hævning med plastfilm over i 30-40 min.
  • 4 Tril den til en pølse, og del den i 12 stykker.
  • 5 Tril hvert stykke til en lille pølse, der samles som en tæt ring og glattes godt, så sammenføjningen ikke går op.
  • 6 Efterhæver på plade i 15 min.
  • 7 Bring en stor gryde vand i kog, og kog 2 ringe ad gangen i 1 min.
  • 8 Sæt dem på pladen igen, og pensl med æg.
  • 9 Bages midt i forvarmet ovn ved 200 grader i 20-25 min.
  • 10 Fryses lune.
  • 11 Flæk en bagel, og smør med flødeost.
  • 12 Læg salatblade på, og top med lakseskiver og krydderurter.
  • 13 Læg sammen, og pak stramt.
  • {{recipeDoneText}} Bagels med røget laks

Opskriften er udviklet af