Sådan gør du

  • 1 Udrør gær med 2 1/2 dl lunkent vand og bland sukker, salt, hvedemel og 60 g (1 dl) fuldkornsmel i og rør med en træske.
  • 2 Bland lidt efter lidt resten af fuldkornsmelet i indtil dejen slipper skålen.
  • 3 Vend dejen ud på et meldrysset bord og ælt i 5 min.
  • 4 Kom dejen i en skål smurt med olie og vend dejen, så den bliver dækket med olie.
  • 5 Dæk skålen med et fugtigt viskestykke eller plasticfilm.
  • 6 Lad dejen hæve til dobbelt størrelse (ca. 15-20 min.).
  • 7 Varm ovnen op til 220°.
  • 8 Sæt en gryde med 3 l vand, tilsat 2 spsk sukker, over at koge.
  • 9 Smør en bageplade let og drys majsgryn på.
  • 10 Hvis bagels skal drysses med løg, svitses løgene let indtil de er gyldne.
  • 11 Vend dejen ud på bordet og del den i 12 stykker.
  • 12 Form dem til kugler.
  • 13 Tryk dejstykkerne flade og tryk tommelfingeren midt igennem dejen.
  • 14 Gør hullet større ved at svinge dejen rundt på tommel- eller pegefinger.
  • 15 Hullet skal være større end i den færdige bagel, idet dejen udvider sig – også indad.
  • 16 Lad de formede bagels efterhæve på en plade under et klæde i ca. 10 min.
  • 17 Skru ned for vandet, når det er kommet i kog, og hold det lige under kogepunktet.
  • 18 Løft 3-4 bagels med en hulske og skold dem i 30 sek.
  • 19 Vend dem og giv dem 30 sek. mere.
  • 20 Tag dem op og lad dem dryppe af på et rent viskestykke.
  • {{recipeDoneText}} Bagels

Opskriften er udviklet af

Andre spændende opskrifter