Bagedagshjertet

Sådan gør du

  • 1

    Dej:

    Pisk ægget sammen, og tag ca. 1/2 spsk fra til pensling.

  • 2 Hæld mælk, æg, salt og rørsukker i en skål.
  • 3 Bland gæren med halvdelen af melet og rør det i ”mælken”.
  • 4 Kom fedtstof og resten af melet i dejen og ælt.
  • 5 Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i ca. 30 min.
  • 6

    Fyld:

    Rør fedtstof med farin, marcipan og appelsinskal.

  • 7

    Form og pynt:

    Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den igennem.

  • 8 Rul dejen ud (ca. 18 x 75 cm).
  • 9 Fordel fyldet jævnt på dejen og rul den sammen fra den lange ende – som en roulade.
  • 10 Læg rouladen på en plade med bagepapir og form den til et hjerte.
  • 11 Pres hjertet fladt og skær et snit ind til fyldet hele vejen rundt.
  • 12 Pisk resten af ægget med 1/2 spsk vand og pensl hjertet.
  • 13

    Pynt med rørsukker og bag kringlen.

  • 14 Bagetid midt i ovnen ca. 25 min. ved 200° C.
  • {{recipeDoneText}} Bagedagshjertet

Opskriften er udviklet af