Trylledej er god at pakke f.eks. kartofler ind i i stedet for alufolie. Dejen er nedbrydelig i modsætning til folien, som forurener ganske meget. Især hvis vi ikke er så gode til at sortere det fra og sende det til genbrug.

Sådan gør du

  • 1 Trylledej: Bland mel, salt og vand. Ælt dejen godt sammen, dejen skal være fast.
  • 2 Del trylledejen i fire portioner.
  • 3 Skrub kartoflerne godt rene og pak dem ind i trylledej.
  • 4 Læg kartoflerne ind i bålets gløder og bag kartoflerne i ca. 1 time. Eller ca. 1 time og 15 min. i en ovn ved 200 grader.
  • 5 Fyld: Fjern imens skal og sten fra avocadoerne og skær kødet i små tern.
  • 6 Skær citronen i både og pres saften af et par citronbåde over avocadoerne.
  • 7 Klip eller skær tomater og salatblade i mindre stykker.
  • 8 Skær agurken i små tern. Hæld vandet fra majs og tun.
  • 9 Bland eventuelt tunen med grøntsagerne eller server tun og grøntsager hver for sig sammen med citronbåde, salt og peber.
  • 10 Bank hul på trylledejen og tag de varme kartofler ud.
  • 11 Dejen kan ikke spises.
  • 12 Skær et kryds i hver kartoffel og tryk dem let på siderne, så de åbner sig.
  • 13 Spis de varme kartofler med fyldet.
  • 14 Kartoflerne kan også spises med fintstrimlet rødkål, græsk yoghurt 2 %, hakkede rødløg, syltede agurker og kippers eller røget makrel. Eller med cherrytomater, grønne bønner, purløg, parmaskinke og lidt olivenolie.
  • {{recipeDoneText}} Bålkartofler med fyld

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier