Angusmedaljon med kartoffeltårn og calvados sauce

Sådan gør du

  • 1 Medaljonerne omvikles med parmaskinke og brunes af i fedtstof. De krydres med salt og peber, lægges i et fad og steges færdigt i ovnen ca. 8 min. ved 200C.
  • 2 Skalotteløg, porre, æbler og hvidløg skæres i små stykker og ristes i fedtstof
  • 3 Balsamicoeddike hældes ved og saucen koges ind til ca. det halve
  • 4 Kalvefonden hældes ved og saucen koges igen ind til det halve
  • 5 Saucen smages til med Calvados, salt og peber og umiddelbart inden servering piskes det kolde smør i
  • 6 Bagekartoflerne skæres i meget tynde skiver og lægges i vand med salt i 10 min
  • 7 De alm. kartofler rives og parmaskinken skæres i strimler
  • 8 Begge dele (revne kartofler og parmaskinke) sauteres i olie sammen med timian og hvidløg
  • 9 Kartoffelskiverne lægges i en firkant på smurt stanniol og kartoffelmassen fordeles ovenpå
  • 10 Kartoflerne rulles sammen i stanniolen og bages i ovnen ved ca. 200C i 25-30 min
  • 11 Kartoffelrullen afkøles og skæres i 4 stykker på tværs. Inden servering lunes de i ovnen.
  • {{recipeDoneText}} Angusmedaljon med kartoffeltårn og calvados sauce

Opskriften er udviklet af