Andesteg med stegte æbler og tranebær

Servering til -{{root.ingredientCurrent}} personer+

{{group.name}}

  • {{ingredient.amount}} {{ingredient.unit}}
    {{ingredient.name}}
    På tilbud i {{ingredient.note}}

Sådan gør du

  • 1 Tænd ovnen på 160 grader
  • 2 Rens anden for evt. indmadsrester Skær evt. vingespidserne af og gem dem sammen med kråse, hals og hjerte til saucen
  • 3 Fyld anden med æbler og svesker og luk den med kødnåle Skindet på anden gnides godt med salt
  • 4 Hæld vand i bunden af en bradepande og læg anden på en rist og steg den med ryggen opad i ca. 45 min. Vend anden og steg den yderligere i ca. 1½ time Ovnen skrues op på 225 grader og anden efterbrunes i ca. 10 min. til skindet er sprødt og anden er gennemstegt
  • 5 Lad anden hvile utildækket i 10-15 min. før udskæring Gem andefedt og -sky fra bradepanden til saucen
  • 6 De halverede æbler steges på en pande i andefedt til de bliver gyldne og krydres med salt, peber og timian. Mens anden hviler, sættes æblerne i ovnen i et ildfast fad ved 200 grader og bages i ca. 25 min. til de er møre
  • 7 Tranebærrene over i en gryde med honning og appelsinsaft og simrer ved svag varme i ca. 20 min.
  • 8 Anret et fad med kødstykkerne, de stegte æbler og tranebær Servér med kogte kartofler, sauce og waldorfsalat
  • 9 Sauce: Løget ristes mørt i en gryde med lidt andefedt. Tag løgene op og rist kråse, hals, hjerte og evt. vingespidser til de er godt brunede
  • 10 Kom løgene tilbage i gryden, hæld rødvin ved og lad det koge indtil der er ½ dl vin tilbage Tilsæt andeskyen fra stegningen og kog skyen i ca. 35 min. Sigt skyen
  • 11 Imens smeltes rørsukkeret til karamel i en anden gryde Tilsæt æbleeddike og de sorte peberkorn og lad det koge ind til sirupskonsistens, ca. 3-5 min. Tilsæt den sigtede sky
  • 12 Smelt smørret i en tredje gryde, tilsæt melet og opbag det i nogle minutter Tilsæt skyen og kog den i ca. 10 min. til den har en god smag – tilsæt evt. lidt ekstra stegesky fra anden og lidt rødvin før serveringen
  • 13 Sigt saucen og kassér peberkornene
  • 14 Waldorfsalat: Blegsellerien renses og skæres i skrå skiver, druerne halveres og udstenes
  • 15 Snit æblerne og skære dem i tynde skiver Bland alt det grønne med valnøddekærnerne Bland de resterende ingredienser sammen til dressingen og vend den forsigtigt i salaten. Smager bedst afkøl
  • {{recipeDoneText}} Andesteg med stegte æbler og tranebær

Tip

Steg anden i god tid, evt. dagen før, og partér den i portionsstykker, når den er blevet kold. Før servering lægges kødstykkerne i en bradepande, pensles med lidt andefedt og steges i 10-15 min. ved 200 grader. Giv evt. grill til sidst til skindet er sprødt.

Opskriften er udviklet af