Andesteg med rosenkål og glaserede gulerødder

Andesteg med rosenkål og glaserede gulerødder

Servering til -{{root.ingredientCurrent}} personer+

{{group.name}}

  • {{ingredient.amount}} {{ingredient.unit}}
    {{ingredient.name}}
    På tilbud i {{ingredient.note}}

Energiinformation

  • Protein 8 g.
  • Kulhydrater 10 g.
  • Fedt 10 g.
  • Energifor./ pers 670 kcal
  • Fedtenergi 58 %

Sådan gør du

  • 1

    Beskrivelse

    Tø af anden op i køleskab i 2 døgn. Tag posen med indvolde og hals ud, tag tingene ud af posen og læg det i en gryde, stil det på køl, til hvis du vil lave en sauce.
  • 2 Rens anden indvendig for eventuelle rester af indmad. Dup den tør indvendigt og udvendigt. Gnid den med salt. 
  • 3 Skær æbler og løg i tern. Fyld anden med svesker, æbler og løg. Bind evt. lårene sammen med en bomuldssnor.
  • 4 Læg anden i et ovnfast fad, med brystsiden opad. Stil fadet i en kold ovn og stil nu temperaturen på 150 grader. Anden skal stege i 3 timer. Først en time med brystsiden opad, så vendes anden og steger en time, og anden vendes igen med brystsiden opad og steger færdig den sidste time.
  • 5 Partér anden og læg den i et ovnfast fad og stil den i 200 grader varm ovn, lige umiddelbart inden servering, i ca. 12 minutter. 
  • 6 Rist bacontern gyldne og fedtafsmeltede og læg dem på et stykke køkkenrulle.
  • 7 Rist pinjekernerne på en tør pande. 
  • 8 Gør rosenkål i stand: skær bunden af, fjern de yderste blade. Læg dem i en gryde, dryp med rapsolie, drys med lidt salt. Hæld kogende vand over, kog op og lad dem koge et par minutter. Rosenkål må endelig ikke koge for længe! 
  • 9 Ved anretning af rosenkål, vendes de med bacon og toppes med revet (julienner) citronskal og pinjekerner. 
  • 10 Skrub eller skræl gulerødderne. Skær dem i skiver (penne). Rist dem på en stor slip-let pande i olivenolie i et par minutter. 
  • 11 Hæld sukker og honning ved, skru ned for varmen og lad dem simre i et par minutter. 
  • 12 Skyl, tør og nip persillen. Kom den ned til gulerødderne. Vend godt og krydr let med salt og peber.
  • 13

    Anretning

    Anret anden med glaserede gulerødder og rosenkål med tilbehør.
  • {{recipeDoneText}} Andesteg med rosenkål og glaserede gulerødder

Opskriften er udviklet af