Andesteg med ovnstegt rødkål

Sådan gør du

  • 1 Rødkål: Snit kålen fint.
  • 2 Skær løg, appelsin uden skræl og æbler med skræl i både.
  • 3 Bland det hele i en bradepande med svesker, smør i mindre stykker, hakket timian, salt, peber og bouillon.
  • 4 Stil det i ovnen ved 200 grader i ca. 45 minutter.
  • 5 Vend blandingen nogle gange i løbet af stegetiden.
  • 6 Andesteg: Bestil anden hos slagteren nogle dage i forvejen.
  • 7 Krydr anden med salt og peber ind- og udvendig.
  • 8 Læg anden med brystet nedad på risten over bradepanden.
  • 9 Kom vandet i bradepanden.
  • 10 Stil anden i ovnen ved 130 grader og lad anden stege ca. 4 timer.
  • 11 Vend anden med brystet opad og steg i 1 ¾ - 2 timer. I alt ca. 6 timer.
  • 12 Hvis anden ikke er gylden og sprød stilles den i ovnen ved 200 grader til den er perfekt.
  • {{recipeDoneText}} Andesteg med ovnstegt rødkål

Opskriften er udviklet af