Andesteg med appelsinbrunede kartofler og rødkål med valnødder

Andesteg med appelsinbrunede kartofler og rødkål med valnødder

Servering til -{{root.ingredientCurrent}} personer+

{{group.name}}

  • {{ingredient.amount}} {{ingredient.unit}}
    {{ingredient.name}}
    På tilbud i {{ingredient.note}}

Sådan gør du

  • 1

    And:

    Den optøede and gnides med groft salt og peber.
  • 2 Anden fyldes med svesker og æbler i både.
  • 3 Stil anden i en forvarmet ovn ca. 2 timer ved 150°.
  • 4 Skru ovnen op på 225° og steg anden 20-30 min. eller til den er gylden.
  • 5 Sørg for at anden er gennemstegt (centrumtemp. 75°).
  • 6 Gem evt. andefedtet. Lad anden hvile et lunt sted i ca. 45 min.
  • 7

    Rødkål:

    Snit rødkålen fint.
  • 8 Kog solbærsaft, æblemost, kanelstænger, nelliker, appelsinskiver og honning sammen i en gryde.
  • 9 Tilsæt rødkålen og kog den mør i lagen ca. 30 min.
  • 10 Krydr med salt og peber.
  • 11 Kog valnødder op i koldt vand, kasser vandet og vend valnødderne i rødkålen.
  • 12

    Appelsinbrunede kartofler:

    Kog kartoflerne i letsaltet vand og pil dem.
  • 13 Smelt sukkeret til karamel på en pande.
  • 14 Tilsæt smør, fintrevet appelsinskal og saft fra 1 appelsin.
  • 15 Vend kartoflerne rundt i karamellen til de er brune.
  • 16

    Anretning:

    Del anden i 8 stykker og server stykkerne oven på æble/sveskefyldet.
  • 17 Server de brunede kartofler og rødkål til.
  • {{recipeDoneText}} Andesteg med appelsinbrunede kartofler og rødkål med valnødder

Opskriften er udviklet af