Andebryst med rødkålssalat

Andebryst med rødkålssalat

Servering til -{{root.ingredientCurrent}} personer+

{{group.name}}

  • {{ingredient.amount}} {{ingredient.unit}}
    {{ingredient.name}}
    På tilbud i {{ingredient.note}}

Energiinformation

  • Protein 9 g.
  • Kulhydrater 7 g.
  • Fedt 9 g.
  • Energifor./ pers 504 kcal
  • Fedtenergi 55 %

Sådan gør du

  • 1

    Beskrivelse

    Fjern senen på kødsiden med en skarp kniv. Rids fedtet og gnid grundigt med salt. 

  • 2

    Læg andebrysteterne på en kold pande med fedtsiden nedad. Tænd for blusset. Steg fedtsiden i 10 minutter. Vend andebrysterne og steg kødsiden 10 minutter. Mindre hvis du vil have det rosa. Lad kødet trække utildækket i 10 minutter. 

  • 3

    Rist valnødderne på en pande og lad dem afkøle. 

  • 4

    Snit rødkålen meget fint, gerne på et snittejern. Massér kålen med olivenolie og et let drys salt. 

  • 5

    Appelsiner

    Filetér appelsinerne: skær bund og top af, gem disse, saften fra enderne skal bruges til sidst. Stil appelsinerne op og skær skrællen af oppefra og ned, til og med det hvide. Tag frugten i den ene hånd og skær nu med den anden hver filet, mellem membranerne, frie. Gør det over en skål, for at opsamle saften. Vrid membranerne, når fileterne er skåret fri. 

  • 6

    Skær æblerne i meget fine både/skiver. Pil og snit løget lige så fint som kålen. Vend kålen med løg og anret den med appelsinfileteer, æbler og tranebær.

  • 7

    Dryp salaten med appelsinsaft og top med valnødder. 

  • 8

    Man kan stege andebrystet i ovn i 20 minutter ved 225 grader. 

    Anvender man stegetermometer, skal kernetemperaturen være minimum 60 grader. 

  • {{recipeDoneText}} Andebryst med rødkålssalat

Opskriften er udviklet af