Andebryst med orangekartofler

Sådan gør du

  • 1 Rids andeskindet med en skarp kniv uden at skære ned i kødet.
  • 2 Gnid kødet med salt og peber.
  • 3 Skræl kartofler og selleri og skær i små terninger.
  • 4 Skyl appelsinen og riv den gule skal.
  • 5 Pres saften af appelsinen. Varm en dyb stegepande eller tykbundet gryde godt op.
  • 6 Brun kødet på begge sider ved god varme.
  • 7 Tag det af varmen og drys med salt og peber.
  • 8 Rist kartofler og selleri 5-6 min. under jævnlig omrøring på panden i det afsmeltede andefedt og kom dem i et ovnfast fad sammen med rosmarin, salt og peber.
  • 9 Tilsæt appelsinsaft og -skal og bland det godt. Læg kødet ovenpå kartoflerne, og sæt fadet i ovnen ca. 30 min. ved 200 grader.
  • 10 Lad kødet hvile ca. 5 min., inden det skæres i skrå skiver.
  • {{recipeDoneText}} Andebryst med orangekartofler

Opskriften er udviklet af