Aioli med hvidløg

En hjemmelavet aioli er på en måde bare en hjemmerørt mayonnaise med hvidløg i, men smager meget bedre end det.

Sådan gør du

  • 1

    Med håndkraft

    Sørg først for, at alle ingredienser har stuetemperatur, når mayonnaisen skal tilberedes. Ellers kan den skille. 
  • 2 Kom æggeblommer og sennep i en skål og pisk indtil massen begynder, at tykne og skumme. Hæld nu et par dråber olie i, mens der fortsat piskes. 
  • 3 Hæld yderligere lidt olie i en tynd stråle olie i, mens der piskes til den ønskede konsistens. Jo mere olie, jo tykkere bliver den. Smag til med citron og salt og peber. Kom til sidst hvidløget i.
  • 4

    Med Bamix-stavblender

    Hvis du har en Bamix stavblender kan den bruges i stedet for håndkraft. Du skal her bruge Whisker bladet til Bamixen. 
  • 5 Kom æggeblommer og sennep i et bæger og pisk det tykt og skummene med Bamixen. Tilsæt nu lidt olie i en tynd stråle mens blenderen kører, indtil du har den ønskede konsistens. 
  • 6 Smag din aioli til med salt og peber og citron.
  • {{recipeDoneText}} Aioli med hvidløg

Opskriften er udviklet af

Andre spændende opskrifter