Sådan gør du

  • 1 Smuldr smørret i hvedemelet. Rør gæren ud i det lunkne vand og kom det i melet sammen med sukker, salt og æg
  • 2 Ælt dejen sammen og lad den hæve i skålen et lunt sted ca. 1 time
  • 3

    Fyld:

    Riv marcipanen og rør den sammen med de øvrige ingredienser
  • 4 Ælt dejen let igennem og rul ca. 2/3 af dejen ud i en cirkel
  • 5 Læg dejen i bunden af en smurt tærte- eller springform, den skal også nå et par cm op af siderne
  • 6 Fordel fyldet i bunden. Rul resten af dejen ud og skær den i strimler
  • 7 Læg strimler over fyldet som et gitterværk. Lad kagen efterhæve lunt og tildækket ca. 20 min. Pensl med æggehvide eller sammenpisket æg
  • 8 Bag kagen ca. 20 min. ved 200° på nederste ovnrille
  • 9 Sigt flormelis over.
  • {{recipeDoneText}} Adventskage

Opskriften er udviklet af