6 marinader til grill, grønt og salater

Energiinformation

  • Energi pr. person 418 Kj
  • Energi pr. person 100 Kcal
  • Protein 2 %
  • Kulhydrat 5 %
  • Fedt 93 %

Sådan gør du

  • 1

    Sennepsvinaigrette med dild

    Rør dijonsennep sammen med vand, hvidvinseddike og salt.

  • 2

    Tilsæt olivenolie lidt ad gangen, til dressingen opnår en cremet konsistens, og krydr dressingen med dild, kapers og friskkværnet peber.

     

  • 3

    Brug dressingen sammen med skønne, sprøde salater.

     

  • 4

    Grillmarinade med hvidløg

    Rør hvidløg, citronsaft, sort peber, olie og timian sammen i en skål.

  • 5

    Pensl marinaden på fisk eller kylling, inden det grilles. Den er også velegnet til fx grillspyd med kylling og grøntsager.

     

     

  • 6

    Ølmarinade til svinekød

    Bland øl sammen med honning, ingefær, soja og chili.

     

  • 7

    Marinér fx svinekoteletter/nakkekoteletter i ølmarinaden nogle timer før servering.

  • 8

    Tag kødet op af marinaden, og tør det lidt af for væske. Pensl med olivenolie, og grill kødet efter anvist stegetid.

     

  • 9

    Tomat-ingefærmarinade til kød

    Rør tomatpuré sammen med soja, æblejuice, ingefær, chili og olie.

  • 10

    Pensl forskellige slags kød med tomatmarinaden.

    Den er velegnet til fx okse- og lammekød samt kylling. Når du griller, så vær opmærksom på, at marinaden har tendens til at brænde ved for høj varme, så pensl med lidt ad gangen og pas på flammerne.

     

  • 11

    Persillemarinade med salater og grønt

    Kom persille i en blender sammen med valnøddekerner, citronsaft, parmesan og olivenolie, og blend til det har en jævn konsistens. Krydr med lidt salt og peber.

  • 12

    Brug persillemarinaden til at vende sammen med salater. Den egner sig også skønt til at komme henover bagte grøntsager.

     

  • 13

    Rosinmarinade med kokos og spidskommen

    Rist spidskommen og kokosmel på en tør pande i nogle minutter, og kom det i en skål sammen med rosiner, chili, æbleeddike, vindruekerneolie, appelsinsaft, persille og kokosmel.

  • 14

    Brug denne blanding til at vende i en god kålsalat af fintsnittet kål og gulerødder.

  • {{recipeDoneText}} 6 marinader til grill, grønt og salater

Opskriften er udviklet af