3 slags frikadeller
Servering til -{{root.ingredientCurrent}} personer+

{{group.Name}}

  • {{ingredient.amount}} {{ingredient.unit}}{{ingredient.name}}{{ingredient.note}}

Energiinformation

  • Protein 15 g.
  • Kulhydrater 6 g.
  • Fedt 8 g.
  • Energifor./ pers 317 kcal
  • Fedtenergi 48 %
  • 1

    Beskrivelse

    Kom kødet i en skål, riv løget ned over kødet. Kom æg, mælk, mel og lidt salt og peber i skålen og rør grundigt.

  • 2

    Form frikadeller og steg dem i olivenolie og smør.

  • Så er det spisetid! 3 slags frikadeller

Tip

Kød – man kan vælge hakket svinekød, eller hakket kalvekød, eller, som i opskriften her, en blanding. Man kan blande hakket kalve- og hakket oksekød, hakket svinekød og hakket oksekød - eller hakket kalv, flæsk og okse. Eller man kan vælge hakket kalkun eller hakket kylling.

Mælk og mel – kan erstattes af dansk vand og havregryn, for mere luftig frikadelle. Frikadellerne kan krydres med friske krydderurter: persille, purløg, dild. Som skylles, tørres og hakkes fint og blandes i farsen. Man kan også komme fine tern af fetaost i fx en fars af hakket svine- og oksekød og krydre med hakket persille.

Løg – man kan vælge det traditionelle løg til frikadeller: det gule løg, eller man kan vælge skalotteløg eller rødløg. Man kan rive løget, eller skære det i ultrafine tern, for luftigere frikadelle.

Man kan røre farsen, som i opskriften her, blot undlade melet og erstatte det af 100 g kogt og afkølet bulgur. Og således bage dem i ovnen i ca . 20 minutter ved 200 grader.

Opskriften er udviklet af