100% fuldkornsbrød

I grundopskriften til et fuldkornsbrød bruger vi udelukkende fuldkornshvedemel, hvor alle kim- og skaldele er bevaret, så du får den rene og fulde kornaroma og alle de næringsstoffer, vitaminer og mineraler, der findes i melet. Brødet bliver en mel- lemting mellem et lyst rugbrød og et saftigt ølandshvedebrød.

Sådan gør du

  • 1 Bland ingredienserne, og ælt dejen rigtig godt igennem i røremaskine eller i hånden med en solid røreske. I maskine ælter du til dejen samler sig om rørekrogen. Derefter pisker du dejen igennem med røreske i 10-15 min. med pauser.
  • 2 Fyld dejen i en smurt form, og sæt et stykke køkkenfilm fast med elastik på toppen af formen. Lad formen stå på køkkenbordet ca. 2 timer, og sæt den så i køleskabet. Lad dejen hæve i mindst 12 timer. Dejen skal nu være hævet mindst 50%, er den ikke det, stiller du formen lidt lunt og lader den hæve færdigt.
  • 3 Tænd din ovn på fuld varme, mindst en halv time, før du vil bage brødet. Sæt formen på en bagerist midt i ovnen, og bag ved fuld varme de første 5 minutter. Skru så ned til 200°. Når brødet har fået en flot, mørk farve og lyder hult, når du banker på det, er det færdigbagt – det tager ca. 45 min.
  • {{recipeDoneText}} 100% fuldkornsbrød

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier