Her er den gamle opskrift til det, der blev kendt som: Drømmekage fra Brovst.

Sådan gør du

  • 1 Sukker og æg piskes over et kogende vandbad til en tyk masse, som har godt med luftbobler i sig.
  • 2 Mel, bagepulver og vaniljesukker sigtes sammen og blandes forsigtigt med den piskede masse.
  • 3 Mælk og smør koges i en tykbundet gryde og blandes forsigtigt i dejen.
  • 4 Hæld dejen op i et fad på ca. 20 x 30 cm.
  • 5 Bages ved 200 grader i 20 min.
  • 6 Vigtigt: Ovnen skal være 200 grader varm, før du stiller dejen ind i den.
  • 7 Stil pladen på midterste rille.
  • 8 Fyld: Ingredienserne smeltes på lavt blus, så snart dejen er kommet i ovnen.
  • 9 Genbrug den tykbundede gryde fra mælken og smørret til dejen.
  • 10 Varm kokosmassen op til nær kogepunktet, når kagen nærmer sig 20 minutters bagning.
  • 11 Når kagen er bagt, fordeler du med det samme fyldet på kagen.
  • 12 Stil nu kagen ind i den varme ovn på 225 grader, og bag ca. 5 minutter mere.
  • 13 Lad kagen køle af, før du serverer den.
  • 14 Vil du have en portion, som passer til en normal bradepande, så skal du gange ingredienserne med halvanden.
  • {{recipeDoneText}} Østergaardskagen

Opskriften er udviklet af