Ølsurkål

Surkål med øl smager godt til sprængt flæsk. Husk at give kålen rigeligt tid i køleskabet, før du serverer den. 

Servering til -{{root.ingredientCurrent}} personer+

{{group.name}}

  • {{ingredient.amount}} {{ingredient.unit}}
    {{ingredient.name}}
    På tilbud i {{ingredient.note}}

Sådan gør du

  • 1 Fjern hvidkålshovedets yderste blade, skær hovedet i kvarte og fjern stokken.
  • 2 Skær hvidkålen i meget tynde skiver og kom den i rigeligt kogende letsaltet vand.
  • 3 Hæld vandet fra efter nogle minutters kogning.
  • 4 Kog øl, vand, eddike, sukker, salt, peber, laurbærblad og kommen op i ca. 3 min. og lad det køle godt af.
  • 5 Læg hvidkålen i lagen og dæk det med et stykke bagepapir og en tallerken, så al kålen er dækket af lage.
  • 6 Stil det i køleskabet i to døgn før, det skal bruges.
  • 7

    Kog det sprængte flæsk, til dette er mørt.

  • {{recipeDoneText}} Ølsurkål

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier