Ølstegt svineskank

Sådan gør du

  • 1 Rids sværen i tern med en skarp kniv.
  • 2 Stil kødet i et stort ovnfast fad.
  • 3 Drys med salt og peber.
  • 4 Sæt fadet på nederste ovnrille i en kold ovn.
  • 5 Tænd ovnen på 180 grader og lad skankene stege ½-1 time.
  • 6 Kom så urterne i.
  • 7 Skær grøntsager og kartofler i store både eller læg nogle af grøntsagerne ved hele.
  • 8 Læg grøntsagerne omkring kødet sammen med krydderierne (laurbærblad og timian kan bindes sammen, så er de lettere at fjerne igen).
  • 9 Hæld øllet ved. Kan skankene ikke stå op, vendes de efter den halve stegetid.
  • 10 Steg skankene videre, til kødet let slipper benet - i alt skal de stege 2¾-3 timer.
  • 11 Ved servering skæres kødet først fra benene og derefter i skiver.
  • 12 Fedt og blødt skind kasseres.
  • 13 Servér urter, kartofler og grøntsager til. Pynt med frisk timian.
  • 14 Fjern laurbærblad og timian.
  • {{recipeDoneText}} Ølstegt svineskank

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier