Øl-marinerede hakkebøffer

Sådan gør du

  • 1 Form 3 hakkebøffer og krydr dem med salt og peber.
  • 2 Læg dem i en frysepose og dæk med øl.
  • 3 Hakkebøfferne skal marineres i ca. 1/2 time.
  • 4 Tag dem op af posen og tør dem grundigt af.
  • 5 Pensl hakkebøfferne med lidt vindruekerneolie.
  • 6 Steg dem herefter på en god varm grill, så de får en flot stegeskorpe.
  • 7 Hakkebøfferne skal være medium til røde indeni.
  • 8 Kartoflerne renses med en børste, tørres og vendes i olie, salt og peber.
  • 9 Grene af frisk rosmarin tilsættes.
  • 10 Steges i en 180 grader varm ovn, til de er møre.
  • 11 Kartoflerne kan lige inden servering grilles på trækulsgrillen.
  • 12 Forårsløgene skæres i passende stykker og varmes sammen med smør og vand i en gryde.
  • 13 Læg låg på og bring i kog.
  • 14 Lad det koge godt 1 minut og fjern låget.
  • 15 Kog alt vandet væk, så smørret begynder at glasere omkring løgene.
  • 16 Tilsæt hvidløg og krydderurter og vend det rundt. Smag til med salt og peber.
  • {{recipeDoneText}} Øl-marinerede hakkebøffer

Tip

Når man skal grille hakket kød, er det vigtigt, at kødet er ”æltet” godt sammen, så hakkebøffen ikkeskiller/går i stykker når den grilles.

Opskriften er udviklet af