Sådan gør du

  • 1 Udblød rugkernerne i et døgn.
  • 2 Afdryp dem og afmål iblødsætningsvandet - supplér evt. med mere vand indtil der er 3 dl.
  • 3 Vandet lunes til det er lillefingervamt. Udrør gæren heri.
  • 4 Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt dejen til den er blank og smidig.
  • 5 Tril dejen til en kugle, dæk den med et fugtigt klæde og lad den hæve lunt i 2 timer.
  • 6 Slå dejen ned og form den til et brød, der trilles i rugmel og lægges i en smurt 2½-3 l bageform.
  • 7 Lad brødet efterhæve i 45 min. Pensl med vand og bag det ca. 45 min. ved 250 grader.
  • 8 Når der er 15 min. tilbage af bagetiden, tages brødet ud af formen og bages færdigt på pladen, så det kan få en sprød skope.
  • {{recipeDoneText}} Økorugbrød

Opskriften er udviklet af