Økologisk pizza med ricotta, rucola og chorizo

Denne skønne opskrift er udviklet af Ditte Ingemann på vegne af Økologisk Landsforening. Opskriften her er baseret på økologiske råvarer. 

Sådan gør du

  • 1

    Pizzabund

    Rør vand, gær og salt sammen.
  • 2 Tilsæt mel lidt ad gangen og ælt dejen til den er smidig. Lad dejen hvile i ca. 30 minutter.
  • 3 Del dejen i to dele, og rul dem tyndt ud på et meldrysset bord - ca. 32 cm i diameter.
  • 4

    Tomatsauce

    Blend alle ingredienserne til tomatsaucen sammen, og smag den til.
  • 5 Top pizzabundene med tomatsauce, ricotta, soltørrede tomater og skiver af chorizo.    
  • 6 Bag pizzaerne én ad gangen på en bagesten eller en meget varm bageplade. Det er vigtigt, at ovn og plade/bagesten er meget varm - cirka 250 grader - brug gerne varmluft.
  • 7 Pizzaerne bages i ca. 12-14 minutter, eller indtil de er sprøde, gyldne og boblende. Top med citronskal og frisk rucola, og server straks.  
  • {{recipeDoneText}} Økologisk pizza med ricotta, rucola og chorizo

Tip

Til denne opskrift kan du også vælge at bruge færdiglavet pizzadej. 

Opskriften er udviklet af