Økologisk pizza med ricotta, rucola og chorizo

Økologisk pizza med ricotta, rucola og chorizo

Denne skønne opskrift er udviklet af Ditte Ingemann på vegne af Økologisk Landsforening. Opskriften her er baseret på økologiske råvarer. 

Sådan gør du

  • 1

    Pizzabund

    Rør vand, gær og salt sammen.
  • 2 Tilsæt mel lidt ad gangen og ælt dejen til den er smidig. Lad dejen hvile i ca. 30 minutter.
  • 3 Del dejen i to dele, og rul dem tyndt ud på et meldrysset bord - ca. 32 cm i diameter.
  • 4

    Tomatsauce

    Blend alle ingredienserne til tomatsaucen sammen, og smag den til.
  • 5 Top pizzabundene med tomatsauce, ricotta, soltørrede tomater og skiver af chorizo.    
  • 6 Bag pizzaerne én ad gangen på en bagesten eller en meget varm bageplade. Det er vigtigt, at ovn og plade/bagesten er meget varm - cirka 250 grader - brug gerne varmluft.
  • 7 Pizzaerne bages i ca. 12-14 minutter, eller indtil de er sprøde, gyldne og boblende. Top med citronskal og frisk rucola, og server straks.  
  • {{recipeDoneText}} Økologisk pizza med ricotta, rucola og chorizo

Tip

Til denne opskrift kan du også vælge at bruge færdiglavet pizzadej. 

Opskriften er udviklet af