Økologisk ølmarineret nakke eller bryst fra gris

Sådan gør du

  • 1 Nakke eller bryst lægges i øl, så det dækker ca. ½ op dagen før.
  • 2 Dagen efter: Skær løg i kvarte og skær selleri, gulerod, persillerod, hvidløg, kartofler i ½.
  • 3 Jo større stykker kød, jo større stykker grøntsager.
  • 4 Tomater, hele peberkorn, og evt. en timiankvist.
  • 5 Det hele lægges i gryde med kødet.
  • 6 Sæt låg på, og ind i ovnen ved 150 grader i 2-3 timer, eller til det er mørt.
  • 7 Store stykker kød skal have længere tid end små stykker.
  • 8 Smages til med salt og citronsaft.
  • 9 Kan evt. serveres med kartoffelmos til.
  • 10 Der er ikke præcise mængde-angivelser, smag og behag er forskellig.
  • {{recipeDoneText}} Økologisk ølmarineret nakke eller bryst fra gris

Tip

Hvis man ingen selleri har, så smager den bare ikke af selleri. Så bare flere gulerødder, hvis ingen gulerødder, så brug bare noget andet.

Opskriften er udviklet af