Økologisk jordbærkoldskål med vanilje og kammerjunkere

Sådan gør du

  • 1 Æggeblommer piskes med sukker og vanilje til det bliver luftigt.
  • 2 Kærnemælken røres i æggemassen lidt ad gangen.
  • 3 Jordbærrene kommes i en sigte og skylles under koldt vand.
  • 4 Den grønne stilk nippes af jordbærrene og kasseres.
  • 5 Jordbærrene halveres og blendes med 1 dl af koldskålen.
  • 6 Rør den blendede jordbærpuré sammen med resten af koldskålen, og sæt koldskålen i køleskabet 1-2 timer.
  • 7 Jordbærkoldskålen serveres med kammerjunkere og evt. lidt jordbær skåret i mindre stykker.
  • {{recipeDoneText}} Økologisk jordbærkoldskål med vanilje og kammerjunkere

Tip

Jordbærkoldskål er en herlig og hurtig sommerdessert. Fyld den på en ren termokande og tag den med på picnic.

Med frosne bær: Frosne bær, som anvendes til retter, der ikke varmebehandles, skal koges. Så hvis du vælger at bruge frosne bær, skal bærrene derfor først have et kort opkog: Bring 1 dl vand i kog og tilsæt 150 g frosne bær, som så vidt muligt skal ligge i ét lag.

Læg låg på og bring i kog igen, og lad bærrene boble i 1-2 min. Tag gryden af varmen og lad bærrene køle af inden de anvendes. Herefter samme fremgangsmåde som ovenfor med friske bær.

Opskriften er udviklet af