Godt som tilbehør til alle dagens måltider.

Sådan gør du

  • 1 Rør vand, salt, olie og gær sammen i en skål. Rør begge slags mel i lidt efter lidt, indtil dejen er glat og fin. Brug så lidt mel som muligt.  
  • 2 Nu skal dejen røres/æltes godt igennem. (Det er den eneste gang, dejen æltes.)  
  • 3 Dæk skålen med film, og lad dejen hæve op i 1 time.  
  • 4 Pres nu luften ud af dejen ved at presse bagsiden af en ske i dejen, eller brug hænderne.  
  • 5 Lad dejen hæve op igen. Det tager 1 time.  
  • 6 Pres nu igen luften ud af dejen, og hæld dejen i en samlet klump ud på en bradepande med bagepapir.  
  • 7 Lad brødet efterhæve i 30 minutter.  
  • 8 Snittes med en skarp kniv. Sæt ovnen på 225 grader. Sæt brødet på nederste rille, og bag brødet i ca. 35 minutter. Brødet har bedst af at afkøle på en rist.
  • {{recipeDoneText}} Økologisk Brød

Opskriften er udviklet af