Ærtesuppe med hummer og champagne

Energiinformation

  • Energi pr. person 2092 Kj
  • Energi pr. person 500 Kcal
  • Protein 22 %
  • Kulhydrat 43 %
  • Fedt 34 %

Sådan gør du

  • 1

    Løg og hvidløg ristes ved jævn varme i en gryde med olivenolie til de er møre.

     

     

  • 2

    Tilsæt kartofler og bouillon og lad det koge i ca. 15 min. indtil kartoflerne er møre.

  • 3

    Tilsæt ærterne og kog yderligere i 4-5 min.

  • 4

    Blend suppen sammen med citronsaft og piskefløde og krydr med salt og peber. Smag til med champagne eller cava. Vent med at opvarme suppen til kort før den skal serveres.

     

  • 5

    Hummerkødet pilles ud af skallerne og skæres i passende stykker.

  • 6

    Halvér fenniklen og skær stokken i bunden af. Fenniklen skæres i små tern og krydres med citronsaft, olivenolie, dild, salt og peber. Vend hummerstykkerne sammen med fenniklerne.

     

  • 7

    Anret den varme ærtesuppe i suppetallerkner og kom en god portion af fyldet i hver tallerken. Servér med brød.

  • {{recipeDoneText}} Ærtesuppe med hummer og champagne

Tip

Velegnet som forret til nytårsaften. Ærtesuppen kan også serveres med fx krebsehaler – eller blot vegetarisk. Champagnen kan evt. udelades.

Opskriften er udviklet af